29 Nisan 2014 Salı

Salomon Fast Wing Ceket İncelemesi



Salomon Fast Wing Jacket rüzgarlı ve serin/soğuk havalar için üretilmiş bir ceket. Haftaiçi koşularımın çoğunu yaptığım sahil yolu açık bir alan olduğu için her zaman çok rüzgâr alan bir bölge. Bu tür bir ceketin bence en önemli özelliği bir taraftan sizi rüzgârdan korurken bir yandan da nefes alarak teri dışarı atabilmesi. Aylardır kullandığım ceketin bu yönden çok başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilrim. 

İstanbul için konuşursam, özellikle bu kış dönemi, Aralık ayındaki kısa bir dönem dışında çok soğuk ve yağışlı geçmediği için kışın büyük bölümündeki koşularımı bu ceketle yaptım. Hem pratik ve hafif olması hem de yeterli koruma sağlaması ile hep ilk tercihim oldu. Serin havalarda altına sadece T-shirt, daha soğuk havalarda uzun kollu giydim. Daha da soğuk havalarda altına iki kat giyerek kullandım. 

Salomon Fast Wing Jacket
  

Ceketin kapüşonlu ve kapüşonsuz olarak iki versiyonu var. Kullanımınıza göre istediğinizi seçebilirsiniz. Merak edenler için bu ceket su geçirmez değil (öyle bir iddiası yok). Yağmurun atıştırdığı zamanlarda birçok kez kullandım ve suya karşı yeterli direnç gösterdiğini gördüm. Ama sağanak şeklinde yağan yağmurda ıslanmanız kaçınılmaz. 

Bence su geçirmez ceket, orman ya da arazide uzun süreli koşular yapacaksanız ve zaman zaman durmak/yürümek zorunda kalacağınızı düşünüyorsanız daha kritik hale geliyor. Çünkü o zaman düşük nabızda kalacaksınız ve vücut kendini ısıtmakta zorlanacak. Fakat şehir içinde 1-1.5 saat gibi göreceli olarak daha yüksek tempoda ve kesintisiz koşular yapacaksanız ben su geçirmez çeketi tercih etmiyorum. Koşarken biraz ıslanmaktan bence kimseye bir şey olmaz, önemli olan koşu biter bitmez sıcak bir mekâna girip ıslak giysileri değiştirmek. 


Large 136gr ağırlığında.

Katlanınca bir kupaya sığacak boyuta küçülüyor.

Fast Wing'in üretildiği ClimaWIND malzemesi teri dışarı atmak ve nefes alma konusunda çok iyi. Nerden biliyorum? Çünkü koşu kıyafetlerini çamaşır makinesinden çıkarıp kurutmak için astıktan sonra hangileri en çabuk kuruyacak diye bazen bakarım ve bu ceket en çabuk kuruyan grup içinde. 

Bence en pratik özelliklerinden biri çok hafif ve küçük olması ve küçük boyuta katlanabilmesi. Ben L giyiyorum ve  yumruğum büyüklüğüne katlayabiliyorum. Bu sayede gerektiğinde giyip çıkarmak için taşımak çok kolay. Katlayıp açtıktan birkaç dakika sonra buruşukluk kalmaması da gayet güzel.

Benim ihtiyacım olmuyor ama vücudunuza daha iyi oturmasını istiyorsanız başparmak deliklerini kullanabilirsiniz. Göğüs cebinin içinde aslında iki bölme olması da ilk bakışta küçük gözüken ama faydalı bir ayrıntı. Buraya birbirine temas etmesini istemediğiniz iki farklı şey (örneğin anahtar ve mp3 oynatıcı) koyabilirsiniz.   

Bu yazıyı yazarken sevmediğim bir yanını düşündüm ama beni rahatsız eden bir özelliğini gerçekten de düşünemedim. Sanırım bu yüzden en çok kullandığım koşu ceketi bu. Kısacası serin ve soğuk havalarda rüzgâra karşı koruma sağlayacak hafif ve pratik bir ceket arıyorsanız Salomon Fast Wing Jacket'a göz atmanızda fayda var. 

Aralık ayında Marmara sahlinden Karadeniz sahiline koştuğumuz İki Deniz Arası koşusunda 10 saat boyunca Fast Wing'in kapüşonlu versiyonunu kullanmıştım. Burada izleyebilirsiniz.








2 yorum:

  1. Selamlar Aykut bey, 2 deniz arası videosu gerçekten de harika olmuş. Bu etkinliğin içinde biri olarak siz çok daha fazla keyif izleyerek almışsınızdır eminim. Size sorum şu olacak, tanıtımını yaptığınız Salomon ceketi İstanbul'da hangi mağazada bulabilirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Salomon urunlerini SPX magazalarinda bulabilirsiniz. Tum magazalarinin listesi burada >> http://spx.com.tr/magazalarSpx.html

      Sil