25 Mart 2013 Pazartesi

Aydos Patika Yarışı - 2. Ayak

24 Mart Pazar günü Aydos Patika Yarışı serisinin ikinci ayağı koşuldu. Hava şartlarının oldukça iyi olması özellikle yarış öncesi ve sonrasında hem organizasyonun hem de katılımcıların daha keyifli bir gün geçirmesine yardımcı oldu.

Yarışın sonucu benim için belki ilk yarışla aynı oldu (Genelde 3.lük, yaş kategorisinde 1.'lik) fakat yarış oldukça farklı gelişti.

Yaş kategorisi kürsüsü. Caner -  Aykut - Selçuk  Foto: Ulaş Önol

Runtalya Maratonu'ndan bu yana hızlı koşmamıştım ve zorlu koşullarda yapılan geçen haftaki Çekmeköy 45K gece koşusundan sonra hafta içinde ara vermeden koşulara devam etmiştim.

Bacakların biraz ağır olmasını bekliyordum ama bu tür küçük ölçekli yarışlar için taper uygulamadığım için buna alışığım.Yarış sabahı önce yoldan Bakiye Duran'ı aldıktan sonra yarışın başlamasına 45 dakika kala başlangıç noktasına ulaştık. Numaralarımızı aldıktan sonra son hazırlıklar ve sohbet derken 8 ve 16km'lik iki ayrı kategoride koşulacak yarış başladı.

İlk iki kilometrede ilk yarıştan daha hızlı gitmememize rağmen tempo yüksek geldi. Hemen ardından gelen ilk uzun yokuşta oldukça hızlı koşucular olan Mehmet ve Akın'ın hemen arkasında koşarken arka gruptan kopmaya başladık. Geçen sefer çok rahat çıktığım yokuş bu kez daha zor gelince bunun uzun bir gün olacağının ilk sinyallerini aldım.

İlk turdaki uzun yokuşun ortalarında öndeki ikilinin hemen arkasında koşarken. Foto:Kadıköy Fotoğraf Merkezi
İlk turun bitmesine yaklaşık 1km kala göle girip karşıya geçtikten sonra hâlâ 30-40m önümdeki Mehmet ve Akın ikilisinin takibindeydim ama olması gerekenden daha fazla zorlanıyordum. İlk turun son metrelerine yaklaşırken öndeki ikiliden kopmaya başladım ve arkadan birinin geldiğini farkettim. İkinci turu yalnız atmak yerine birisiyle birlikte gitme fikri o an için çok iyi geldi ama 2. turun başlaması ile arkamdaki kişinin yok olduğunu görünce onun 8km yarışının birincisi olduğunu ve yarışını bitirdiğini anladım.
İlk turun sonuna doğru göl geçişinde. Foto: Team Kronos

İlk turun son metreleri. Arkamda 8km birincisi Gaizka Etxeberria yarışını bitirmek üzere Foto: Bakiye Duran

İkinci turun 2.km'sindeki uzun düzlükte öndeki ikiliyi bir kez daha gördüm, hızlanmayı düşündüm ama kendimde o gücü bulamadım. Bundan sonra yarışın son 2km'sine kadar kendi tempomda devam ettim ama bacaklarım ve vücudum hızlı koşmayı istemediği için kendimi sürekli zorlamam gerekti. Son 2km'de artık zihinsel olarak da yorulmuştum. İyice yavaşlayarak 1:15:53 ile rahat bir tempoda yarışı tamamladım.

Yarışın son kilometresini koşarken. Foto: Bakiye Duran

İlk yarıştan daha yavaş koşmama rağmen özellikle ikinci turun başında ön gruptan kopup yalnız kaldıktan sonra daha fazla zorlandım. Beyin fişi çektiği zaman yarış temposunda devam etmek için çok güçlü sebepleriniz olmalı. Bu yarışta bu sebepleri bulamadım. Açıkçası şu an bunu yazarken de pek bulamıyorum, sanırım bu yarışın özelinde kabul edilebilir bir durumdu. Tabii bu düşünce yapısının alışkanlık yapmasına izin vermemek gerek yoksa beyin her zaman zorlamamak için birkaç bahane bulacaktır.

Yarışın sonuçlarına ve 3. ayak hakkında bilgiye yarış sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder